Stop the Bleed Course

Stop the Bleed Course

  •     Γιατί να εκπαιδευτώ;

Ένας αιμορραγικός τραυματισμός μπορεί να συμβεί οπουδήποτε. Όλοι έχουμε δει, διαβάσει, ακούσει ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από αιμορραγία. Η απειλητική για τη ζωή αιμορραγία μπορεί να συμβεί σε άτομα που τραυματίστηκαν σε σοβαρά ατυχήματα ή καταστροφές. Αντί να είστε μάρτυρας του θανάτου που θα επέλθει σύντομα, μπορείτε να γίνετε ένας άμεσος ανταποκριτής επειδή μέσα από αυτό το σεμινάριο θα εκπαιδευτείτε στο πώς να σταματήσετε την αιμορραγία.

  • Σε τι θα με ωφελήσει το σεμινάριο;

Ο άνθρωπος που θα βρεθεί δίπλα σε ένα θύμα αιμορραγίας μπορεί πολύ εύκολα να είναι αυτός που πιθανότατα θα τον σώσει από την αιμορραγία και ενδεχομένως από τον θάνατο. Με το να εκπαιδευτείτε στο πώς να σταματήσετε την αιμορραγία, θα αποκτήσετε τη δυνατότητα να αναγνωρίσετε μια απειλητική για τη ζωή αιμορραγία και να δράσετε γρήγορα και αποτελεσματικά, ώστε να την ελέγξετε. Παρακολουθήστε το “Stop the Bleed” Course και αποκτήστε τη δυνατότητα να κάνετε τη διαφορά μεταξύ ζωής ή θανάτου όταν συμβεί μια σοβαρή αιμορραγία.

  • Πώς θα σας εκπαιδεύσουμε;

Οι εκπαιδευτές μας θα σας διδάξουν σε πραγματικό χρόνο, χρησιμοποιώντας εκπαιδευτικά υλικά, ειδικά σχεδιασμένα για την εκπαίδευση των διαφόρων τεχνικών ελέγχου της αιμορραγίας. Δεν θα σας διδάξουν μόνο, αλλά θα είναι διαθέσιμοι για να ελέγξουν τις δεξιότητές σας καθώς θα υιοθετείτε τις διάφορες τεχνικές. Θα συνεχίσουν να σας υποστηρίζουν, ώσπου να επιδείξετε τις σωστές δεξιότητες για να σταματήσετε την αιμορραγία και να σώσετε μια ζωή.

  • Τί θα μάθετε;
Αναρωτηθήκατε μέχρι τώρα, με ποιό ακριβώς τρόπο αντιμετωπίζεται μια απειλητική για τη ζωή αιμορραγία; Σε ένα σεμινάριο “Stop the Bleed”, θα μάθετε τρεις γρήγορες τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να σώσετε μια ζωή πριν κάποιος χάσει τη ζωή του: (1) Πώς να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας, ώστε να ασκήσετε πίεση σε ένα τραύμα που αιμορραγεί.    (2) Πώς να καλύψετε ένα τραύμα για τον έλεγχο της αιμορραγίας. (3) Πώς να εφαρμόσετε σωστά ένα tourniquet. Αυτές οι τρεις τεχνικές θα σας δώσουν τη δυνατότητα να βοηθήσετε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και ενδεχομένως να σώσετε μια ζωή.
  • Απευθύνεται σε:

Το “Stop the Bleed” Course, απευθύνεται σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν δεξιότητες αναγνώρισης και αντιμετώπισης μιας απειλητικής αιμορραγίας.  Η εκστρατεία “Stop the Bleed” του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών έχει εκπαιδεύσει πάνω από 1 εκατομμύριο ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων φοιτητών, εκπαιδευτικών, υπαλλήλων υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης και επαγγελματιών υγείας. Δεσμευόμαστε να εκπαιδεύσουμε άρτια και αποτελεσματικά όποιον είναι αρκετά ώριμος, ώστε να καταλάβει τι διαπραγματεύεται το σεμινάριο και ενδιαφέρεται να μάθει πώς να σταματήσει μια αιμορραγία και να σώσει μια ζωή.

  • Πιστοποιητικό παρακολούθησης:

Οι συμμετέχοντες στο παραπάνω σεμινάριο, θα λάβουν διεθνή πιστοποίηση από τον οργανισμό Stop the Bleed για γνώσεις και δεξιότητες στη διαχείριση της μαζικής και απειλητικής εξωτερικής αιμορραγίας, η οποία δύναται να οδηγήσει στο θάνατο εντός 5 λεπτών. Το σεμινάριο Stop The Bleed αποτελεί αποτέλεσμα συνεργασίας του American College of Surgeons Committee on Trauma (ACS COT) και του The Hartford Consesus.

 

Το “Stop the Bleed” Course, διατίθεται από την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας μέσω τριών διαφορετικών τρόπων:

  1. Σεμινάριο Αντιμετώπισης Πολυτραυματία & “Stop the Bleed” Course
  2. “BLS/AED Provider & Stop the Bleed” Course
  3. Αυτόνομο Σεμινάριο “Stop the Bleed” Course
Μοιραστείτε το με του φίλους σας: